Başkent Kişisel Eğitim

HASTA KAYIT KABUL SEKRETERLİĞİ

Gelişen sağlık dünyası insanoğluna yardımcı olabilmek için sürekli kendini yenileyen bir portföye sahiptir.  Ülke üzerinde aktif olarak hizmet veren devlet ve özel hastaneler, sağlık ocakları, muayenehaneler ve aile sağlık merkezlerinde çalışan hasta kayıt personelleri için hazırlanan sertifika programları belirli bir düzen içerisinde ilerlemektedir. Tıbbi sekreterlik adı altında görev almak isteyen tüm bireyler hasta kayıt kabul sekreterliği sertifikasına sahip olmak zorundadır.  Kişilerin sağlık ile ilgili alanlarda sekreterlik veya hasta kayıt kabul personeli olarak çalışabilmesi için zorunlu bir eğitimden geçmeleri ve sertifika almaya hak kazanmaları gerekir.

Hasta Kayıt Kabul Sekreterliği Nedir?

Tıbbi sekreterlik, hasta kayıt kabul sekreterliği programında tecrübeli ve mezun olan eğitmenlerin hazırladığı programlardan alınan dersler neticesinde başarılı olan kişilerin yaptığı göreve verilen isimdir. Sağlık kurum ve kuruluşlarında son yıllarda bu belgenin önemli olduğu her fırsatta dile getirilmektedir.   Hasta kayıt kabul sekreterliği mesleği adı altında görev alan kişiler hastaların ilk kabulünde tüm desteği sağlayarak daha kolay tedavi almalarına yardımcı olurlar.

Hasta Kabul Sekreterliği Sertifikası İçin Neler Yapılması Gerekir?

Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyenlerin ilgili eğitim merkezlerinde alacakları dersler sonucunda hasta kayıt kabul sekreterliği sertifikasını başarıyla almaya hak kazanırlar.   Hasta kayıt kabul sekreterliği sertifikası için internet ortamında tanımlanan dersler eşliğinde uzaktan eğitim programı ortalama 2 ay süreyle gerçekleşmektedir.  Hasta kayıt kabul sekreterliği sertifikasının kazanılması için her kursiyerin toplamda 120 saat aktif olarak eğitim alması zorunludur. Bu saat diliminden daha az bir sürede hasta kayıt kabul sekreterliği sertifikasına sahip olunması mümkün değildir. Bu eğitimler için bu kurstan istediğiniz zaman diliminde faydalanabilirsiniz.

Hasta Kayıt Kabul Sekreterliği Sertifikası Hangi Alanlarda Geçerlidir?

 Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olan sertifika, sağlık alanında eğitim alan kişilere verilir. Hasta kayıt kabul sekreterliği sertifikası tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında aktif bir şekilde kullanılabilir.   Hasta Kayıt kabul Sekreterliği sertifikasının kullanıldığı istihdam alanları;

                         -Tüm Araştırma ve Üniversite Hastaneleri

                         - Özel Hastaneler(Kadrolu tıbbi sekreter olma şartı)

                         - Sağlık Ocakları

                         -Poliklinikler

                         - Aile Hekimi Merkezleri

                         - Diş Hekimleri Merkezlerinde

                         -Tıp Merkezleri

                         -Tıbbi laboratuarlar

                         Hasta kayıt kabul sekreterliği sertifikası almaya hak kazanan kursiyerler bu kurum ve kuruluşlara istihdam amaçlı başvurularda bulunabilirler. Hasta kayıt kabul sekreterliği sertifikası sonucunda bu alanlarda ihtiyaç oldukça kişiler iş açısından kolay bir şekilde değerlendirilmektedir.

Hasta Kayıt Kabul Sekreterlerinin Görevi Nedir?

Bu konuda bir ayrım yapılması gerekirse tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunu olan kişilerin gerçek görevi başhekim sekreterliğidir. Hasta kayıt kabul sekreterliği okulundan mezunu olanlar veya sertifika sahipleri ise tamamen sağlık kurumuna başvuru yapan hastaları karşılama, hasta yönlendirme ve tüm danışma hizmetlerinin yapılması sağlanmaktadır.  Hasta kayıt kabul sekreterleri hastane otomasyonundan başvuru yapan hastaların kimlik bilgilerini kontrol ederek kabul girişiyle gerekli tedaviyi almaları sağlanır. 

Hasta Kayıt Kabul Sekreterliği Sertifikası İçin Verilen Ana Ders Başlıkları Nelerdir?

Eğitim merkezinde hasta kayıt kabul sekreterliği için başvuru yapan kursiyerlerin alması gereken dersler liste halinde sunulmaktadır.   Hasta kayıt kabul sekreterliği sertifikasını kazanabilmek için eğitim programında öngörülen ders program başlıkları;

Sosyal Hayatta iletişim, doküman hazırlama, iş hayatında iletişim, randevu ve konuk kabulü, problem çözümü, hasta hizmetleri, tedavi hizmetleri, insanın yapısına ilişkin temel sağlık tanım ve önemli terimler,  kurum içi yazışmalar, kurumlar arası yazışmalar, hastanelerin tanımı ve türleriyle ilgili önemli konular, sekreterlerin diğer olması gereken özellikleri, sekreterlik çeşitleri,, sekreterin  bilgi ve beceri düzeyi ile ilgili özellikleri , sekreterlikte iletişim ve telefon konuşmalarında önemli adımlar, hasta dosyaları arşivi ve kurulması gereken komite başlıkları, arşivleme araçları,  Tıbbi dokümanların ve hastaların dosyalarına ait hukuki durumu,hasta indeks kartlarındaki düzenlemeler,ameliyat ve hastalık indeksleri, indekslerinin ise kullanım amaçları  ve içeriği ana başlıklar olarak belirtilmektedir.

Formu Doldurun, Sizi Arayalım

TOP
Formu Doldurun, Sizi Arayalım
WhatsApp chat